Epost nallevadsgarden@havberg.se  
     
       
 
  Startsidan

NÀllevadsgÄrden

IslandshÀstarna

HopphÀstarna

Utbildning

Nyheter

Övrig verksamhet

Kontakt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 


 


 

Evelin på sin "bästis" numera avelsstoet Rubinja 

 

TÄVLINGSHÄSTAR 

 Camiro, valack född 2003 e. Calido ue. Convoi. Detta är för närvarande vår bästa tävlingshäst. Han tränas och tävlas hos James och ”Hallon” i England och hans hittills största merit är när han som åttaåring kvalade in till finalen i ”Horse of the Year Show” i Birmingham. Redan som femåring kvalade Evelin in honom till Falsterbo men där kunde han tyvärr inte starta på grund av en trampskada några dagar innan tävlingarna. Han har sedan gått flera Grand Prix:er men han är också lite sen i utvecklingen då karriären varit kantad av skador och sjukdomar. James som rider ser dock en stor kapacitet i hästen som är under fortsatt utveckling.

 

 Caligula, valack född 2005 också han efter Calido ue. Accord II, är vi extra stolta över då vi helt på egen hand hittade honom som föl i Tyskland. En helt underbar individ som inte gör skäl för namnet. Han har också tagit tid på sig och ärligt trodde vi inte så mycket på honom från början.  Men har utvecklats och befinner sig sedan en tid även han i England och överraskar med sina framgångar på tävlingsbanan med bl a felfria 1,40-rundor på de erkänt svåra banorna på Hicksted.  

 

Baliene, kallas ”Bella” och är ett sto född 2006 e.  Manhattan ue. Champion de Lys. Vi har köpt henne i England där hon är kvar för träning och tävling. En mycket lovande häst som är under stark utveckling.

 

Quentin,  valack född 2006 e Quite Capitol ue. Lesanto och som vi äger tillsammans med James och ”Hallon”.  En häst som från början kom med i ett ”paket” från Tyskland och som vi inte trodde så mycket på. Han är också i England nu och har gjort stora framsteg och Hallon tror mycket på hästen och hans potential.

 

 

 

AVEL OCH UNGHÄSTAR 

Vi har ett avellsto kvar som är i England hos James och Hallon och där vi delar på hennes avkommor:

 

 Rubinja  född 2001 e. Calido ue Laval II och har verkat som tävlingshäst sedan hon kom till oss. Hon har bland annat tävlat internationellt på 1,40-nivån för Evelin. Detta är en vacker häst med en mycket intressant stam. Precis som hos morfar finns det hos mormor blod från både Ladykiller och Cordelabryere dvs här är mycket linjeavel. Redan innan vi köpte henne hade hon haft föl som treåring och den hästen – Argentina e. Acodetto - blev årets dyraste treåring på Holsteinerauktionen. Så nu när Rubinja lagt tävlingsskorna på hyllan hoppas vi mycket på henne i aveln och hon är i år dräktig med Balou du Rouet.

 

 Unghästarna är:

Toronto, valack född 2009 e. Tornesch. Ett mycket intressant förvärv även denna gång från Blommedala gård i Småland. En stor häst som nu rids in och lik sin pappa är försiktig av sig. I löshoppningen har han visat att han ärvt mycket annat av sin far och det ser lovande ut.

 

No Name, ett holsteinersto född 2010 e Cosido. En liten mycket social individ som gör Rubinja sällskap i hennes hage.  Hon överraskar positivt i löshoppningen, verkar klok och fattar snabbt vad hon ska göra. Dessutom hoppar hon fint.

 

Nällis Hera, Carmenzitas sto född 2011 e. Calido och vår första egna uppfödning. Lite på skoj och utan att veta vad det exakt gick ut på åkte vi med henne på fölvisningen i Bollerup där hon vann och fick 48 poäng!  ”Ädel, god resning, vackert huvud, lång välformad hals, långt välmusklat kors…” står det bland annat i betyget.


Nällis Joy


Nällis Bellouet 

NYLIGEN SÅLDA HÄSTAR 

 


Cornelia, sto  född 2005 e. Contendro I ue. Mowgli. Hon är uppfödd på Blommedala gård i Småland. Det är en liten tuff individ som är orädd och hoppar allt och med mycket tryck. Hon har också en mycket intressant stam och är diplomsto i hoppning och klass I på treårstestet. Cornelia fick som fyraåring ett fint hingstföl e. Cortus.  Även Cornelia är till salu.

 

 

Access, valack född 2006 e Acodetto ue Barnaul xx. Populärt kallas han för ”Axel” och är en riktig bjässe och med många” xx” i stammen. Trots detta en mycket lugn och snäll individ men där man märker att det ändå finns mycket ”blod”. En härlig individ.  Eftersom han har en stor kropp att växa i har vi tagit det mycket lugnt med honom. Vi ser nu en stark utveckling både med tekniken, kroppsligt och mentalt. Kanske är detta vår nästa stjärna?Carmenzita född 2006 e. Carloz DZ ue. Ramirado tog vi på grund av en skada direkt in i aveln. Hon har också en mycket fin exteriör och intressant stam. Tack vare morfar Ramirado finns även här mycket av Ladykiller och Cordelabryere. Att använda henne i aveln har visat sig vara ett klokt beslut då hennes två avkommor (Hera och Mr Walker, se nedan) är mycket fina individer som i mångt och mycket liknar sin mor. Hon är nu dräktig med Toulouse.